Afscheid Stefan de Kroon

Afscheid Stefan de Kroon

Beste vrienden, 

Met pijn in het hart, maar met bakkenvol begrip en respect, nemen we binnenkort afscheid van onze geliefde bassist Stefan de Kroon. We zijn apetrots op de rit die we 20 jaar samen reden, en nog trotser op het nieuwe album dat we dit jaar nog samen maakten. Of in Stefan's eigen woorden: "It’s been one hell of a ride!"

Stefans beslissing getuigt van een enorme eerlijkheid en integriteit, maar we hadden van hem niet anders verwacht. Als het op is, dan is het op, en dan moet je dat durven benoemen. En dat heeft hij gedaan. Stefan wil nieuwe paden bewandelen, nieuwe horizonnen verkennen. Wij hebben hem als muzikant en als mens hoog in het vaandel staan en kijken nu al uit naar zijn nieuwe projecten. En we gaan hem missen, uiteraard. Maar voor het zover is, staan we nog een aantal keer samen op de planken. Dat wordt voor iedereen ongetwijfeld een bijzondere ervaring.

Stefan speelt zijn laatste grote concerten met Racoon op 24 november in Klokgebouw Eindhoven en op 2 december in MartiniPlaza in Groningen ter ere van de albumrelease van 'Look Ahead And See The Distance'. Daarvoor zijn nog enkele kaarten beschikbaar via www.racoon.nl.  We voegen daar vandaag nog een aantal intiemere afscheidsshows aan toe, en wel hier:

  • 14 nov in 't Beest in Goes        
  • 21 nov in Atak in Enschede            
  • 23 nov in Gebouw T in Bergen Op Zoom            

Kaarten voor deze shows gaan morgen 7 november om 10u in verkoop via de zalen.

Racoon gaat natuurlijk verder als band. Achter de schermen werd naarstig gezocht naar een waardige opvolger en die vonden we in Maarten van Damme. Na deze tour neemt hij de fakkel van Stefan over. Maarten is een geweldige muzikant en persoonlijk klikte het ook meteen. We kijken ernaar uit om hem op het podium te verwelkomen, in ieder geval op 28 april in de Ziggo Dome, maar wellicht al wat eerder.

Tot snel!

Groeten!

- Racoon